S:t Lukas kyrka

S:t Lukas kyrka invigdes 1977 av Biskop Ingmar Ström och har redan hunnit K-märkas av tidstypiska skäl.

Vi vill att kyrkan ska vara öppen och levande till sin karaktär samt att kyrkans liv ska präglas av gemenskap och fördjupning på evangelisk-luthersk grund.

S:t Lukas kyrka
Alla är välkomna till de verksamheter som finns och alla är välkomna in för att sitta ner en stund i stillhet, tända ett ljus, samtala med någon eller kanske leta efter andlig litteratur vid bokbordet.

Som regel firar vi gudstjänst varje söndag kl 11 och efteråt är det kyrkkaffe.

Upplev påskens omvälvande drama – där Gud befriar sitt folk ur slaveri:

Från Palmsöndagens Nicaraguanaska Bondemässa, genom Stilla veckans eftertanke och passionsandakter, Skärtorsdagens Sedermåltid med uråldrigt historieberättande, Påskmiddag och instiftande av nattvarden i Skärtorsdags-mässan, Långfredagens djupdykning och till Påskens uppståndelseunder!

Fira Påsk i st Lukas!

Kom till Tisdags kväll med café & Theologi!

18.15-18.45 Kvällsmässa i Iona-anda eller meditativt i Taizé.
19.00-20.00 Vi möts i samtal om inför söndagens tema och texter, om Bibelordets betydelse i vår tid och gudstjänst och vad det betyder att ta ansvar för skapelsen, hur det är att tro och att fira gudstjänst. Gott kvällsfika serveras! Sista för terminen 6 maj.

Vi samarbetar med Sensus

Svenska kyrkan Järfälla
177 23 Järfälla

Telefax 08-580 218 50