S:t Lukas kyrka


S:t Lukas kyrka invigdes 1977 av Biskop Ingmar Ström och har redan hunnit K-märkas av tidstypiska skäl.

Vi vill att kyrkan ska vara öppen och levande till sin karaktär samt att kyrkans liv ska präglas av gemenskap och fördjupning på evangelisk-luthersk grund.
S:t Lukas kyrka
Alla är välkomna till de verksamheter som finns och alla är välkomna in för att sitta ner en stund i stillhet, tända ett ljus, samtala med någon eller kanske leta efter andlig litteratur vid bokbordet.

Som regel firar vi gudstjänst varje söndag kl 11 och efteråt är det kyrkkaffe.

Kvällsmässa

Med start 2 september firar vi kvällsmässa 18.00. Varannan tisdag har vi Iona-inspirerat, och mellanliggande tisdagar har vi Taizé- respektive Temamässa

Skapelsemässa

Söndag 12/10 kl. 11 i Pilgrimskapellet kommer församlingen att fira en mässa med skapelsen som tema. S:t Jakobskören och Kulturverkstan medverkar. Koloniföreningen bär med frukt och grönt. Föredrag av Jessica Kempka om miljöns betydelse för hälsan.

Retreater

Under några söndagseftermiddagar ges tillfälle att få dra sig tillbaka en stund från omvärldens brus. En lugn och avkopplande miljö ger plats för eftertanke och reflektion och möjlighet till fördjupning av relationen till sig själv och Gud. Under retreaten finns även möjlighet till ett enskilt samtal med präst. Vi börjar med att tillsammans äta en enkel måltid kl 12.30 (man kan komma direkt till lunchen eller om man först vill vara med på en Stilla mässa kl 11.00). Därefter går vi till andakt i kyrksalen och inleder tystnaden. Retreaten slutar kl 17.00. Ingen föranmälan behövs, kom som du är. Datum för höstens retreater är: 28/9, 26/10, 16/11 och 28/12
  Vi samarbetar med Sensus
 
 Kontakt  

S:t Lukas kyrka
Svenska kyrkan Järfälla
Box 139
177 23 Järfälla

Telefon 08-580 218 00
Telefax 08-580 218 50

Besöksadress:
Svarvargränd 1, Kallhäll

Hitta till oss


För bokningar av vigsel, dop, minnesstunder m m, kontakta:

Församlingsexpedition
Share |